06.11.2020

Et viktig steg i riktig retning

Robotic Innovation leverer morgendagens mobile robot-løsninger innen logistikk og transport. Selskapet som holder til på Sør-Jæren, er en dyktig og fremadstormende aktør innen sitt spesialfelt. Med andre ord har selskapet vært en ettertraktet og ønsket aktør inn i etableringen av YAGO. Det gleder oss at Robotic Innovation blir en del av vår mobilitetsklynge!
DSC00161

 

Vi reiste til Bryne for å møte daglig leder og gründer Annette Anfinnsen. Her fikk vi høre mer om forhistorien hennes OG forventninger til YAGO som mobilitetsklynge:


- Nå er det 3,5 år siden jeg startet Robotic Innovation, og vi var nok litt tidlig ute. Jeg fikk alltid møter, vanvittig god respons, og mennesker jeg møtte var “helt ville”. Til gjengjeld var det veldig vanskelig å få noen til å bli den første kunden - og skape handlingskraft, ved å bruke penger på dette. Fordi det koster å være tidlig ute.
 

Anfinnsen forteller om at de ofte var i kontakt med ulike aktører, hvor det internt krevde mye tid, og prosesser kunne ta opp til et år. men så løsnet det:


- Vi var heldige som tidlig fikk levere til Avinor. Dette var en leveranse som skapte enormt med blest og god respons. Etterhvert resulterte det i at industribedrifter tok kontakt med oss. Det vi ser er at det innen industri og distrubusjonslager - det er der det skjer, og hvor de er villige til å bruke penger, er fremoverlente og vil i gang. 
 

Det at Robotic Innovation er helnorsk og befinner seg på Jæren, er noe de har dratt god nytte av i en tid som nå:


- Akkurat nå er det innenfor trevareindustrien vi har flest kunder. Vi merker også trykk fra distrubusjonslager, som har mye aktivitet nå. I møte med kunder mottar vi begeistring over at vi er fra Jæren! Kundene er leie av å forholde seg til leverandører av autonome løsninger, som er fra andre land. Spesielt med tanke på reisekostnader, ikke minst nå hvor det er full stans og reiseforbud flere steder. 
 

Annette forteller at tilbakemeldingene i dag, er utelukkende positive og at distributører er veldig interessert i Robotic innovation:


- Vi kan ofte bistå med en rekke ting, og det fine er at vi for mange i regionen bare er en halvtime unna!
DSC00181
FOR ROBOTIC INNOVATION VIL YAGO BLI EN VIKTIG ARENA PÅ FLERE OMRÅDER:

- For oss handler det jo både om å kunne lære fra det miljøet og nettverket som blir skapt, men det er klart vi også ønsker å være med der vi kan gjøre noe kommersielt. Vi har tro på at det kan resultere i at vi får nye kunder og leveranser. Det skal skape vekst, og det er det som er hovedmålet. Vi ønsker også å være med å påvirke det som skjer -  at vi har et senter som er bra for hele regionen. 

ROBOTIC INNOVATION LEVERER FØRST OG FREMST INNEN INTERN LOGISTIKK, OG I DAG ER FELTET GODT DEKKET FOR AUTONOME KJØRETØY I REGIONEN: 

- Det å bli med i klyngen komplimenterer veldig godt det vi holder på med. Det er nok også bakgrunnen for at vi er invitert inn. Vi har en enormt bred teknisk erfaring og kompetanse, som vi tror kan være med å dra og komme med innspill. Når vi blir tatt med, må vi bruke den stemmen vi har, for å bidra til å føre oss i riktig retning.

ANFINNSEN ER KLAR PÅ HVILKE FORVENTNINGER HUN HAR TIL SAMARBEIDET MELLOM ULIKE AKTØRER, OG HVA FORENING AV KREFTER KAN HA Å SI:

- Vi drar bedre hvis vi drar sammen! Og når du har et slikt senter vil utenlandske aktører se inn til senteret, og de vil enklere finne deg. Vi er jo en liten bedrift, og da gjelder det å la oss bli funnet! Vår ambisjon og motivasjon for å bli med i YAGO, er å skape arbeidsplasser som ikke er oljeavhengige. Vi trenger flere bein å stå på enn bare oljen. Det er viktig at vi skaper disse fremtidsrettede arbeidsplassene før utenlandske aktører kommer inn og skal levere før oss. I første omgang er målet å skape arbeidsplassene, og på sikt at vi kan drive med eksport av våre produkter og løsninger.